Υλικά (για 40 τμχ)


150γρ ασπράδια
180γρ πούδρα αμυγδάλου
280γρ άχνη ζάχαρη
85γρ ζάχαρη κρυσταλλική
μισό λεμόνι αλατισμένο
Γέμιση Κρέμα λεμονιού
100γρ λευκή σοκολάτα
3 κουταλιές κρέμας λεμονιού (έτοιμη ή από συνταγή «Lemon Pie της Μαρίας»)
20-30 ml κρέμας γάλακτος 
Γέμιση Μους σοκολάτας γάλακτος
170γρ σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
3 κουταλιές μαρέγκας (από συνταγή «Lemon Pie της Μαρίας»)
20 – 30 ml κρέμας γάλακτος

Διαδικασία (για τα macaroons) 


Αλέθουμε τα αμύγδαλα μαζί με την άχνη ζάχαρη στο multi τμηματικά και περνάμε από κόσκινο, ότι χοντράδι μείνει το ξανά αλέθουμε. Περνάμε το μπολ του μίξερ γύρω γύρω με το μισό αλατισμένο λεμόνι ρίχνουμε τα ασπράδια μας και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα όταν αρχίζει και γίνεται σαν σαπουνάδα αυξάνουμε την ένταση και ρίχνουμε βροχηδόν την κρυσταλλική ζάχαρη, μόλις η μαρέγκα σφίξει τότε προσθέτουμε το χρώμα της αρεσκείας μας.

Έπειτα ρίχνουμε τη κοσκινισμένη πούδρα και την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ, δε θέλει πολύ ανακάτεμα για να μην ελαφρύνει το μίγμα και χαλάσουν τα μακαρόνς. Σε μια λαμαρίνα του φούρνου στρώνουμε λαδόκολλα, τοποθετούμε σε μια σακούλα κορνέ με στρογγυλή μύτη στην άκρη το μίγμα μας και κάνουμε μικρούς κύκλους μεγέθους 3 εκ.

Πιάνουμε τη λαμαρίνα σταθερά από την άκρη με τα 2 χέρια και τη χτυπάμε πάνω στο τραπέζι 3-4 φορές για να βγει ο εγκλωβισμένος αέρας. Αφήνουμε κατά μέρος τα μακαρόνς 1-2 ώρες να ξεκουραστούν και να πιάσουν από πάνω κρούστα.

Ψήνουμε σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο στους 175 c μόνο από κάτω στη μεσαία σχάρα. Μόλις βάλετε τη λαμαρίνα μετρήστε 3 λεπτά και ανοίξτε το φούρνο. Θα συνεχίσετε το ψήσιμο με ανοιχτό τον φούρνο βάζοντας μια ξύλινη κουτάλα τυλιγμένη σε πετσέτα. Τα μακαρόνς ψήνονται σε περίπου 17 – 20 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο. Θα πρέπει να είναι γυαλιστερά και λεία και να βγάλουν ποδαράκια.

Αφού ψηθούν τα βγάζουμε προσεκτικά πάνω σε σχάρα για να κρυώσουν. Κάνουμε ζευγαράκια των 2 και βάζουμε την κρέμα στο ένα και με το άλλο κλείνουμε σαν μπισκότο. Διατηρούνται στο ψυγείο.

Διαδικασία για τις κρέμες γέμισης

Γέμιση Κρέμα λεμονιού

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και αφήνουμε λίγο να κρυώσει έπειτα προσθέτουμε την κρέμα λεμονιού. Πιθανόν να κόψει η κρέμα μη φοβάστε θα στρώσει με την κρέμα γάλακτος. Μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ και τη χτυπάμε να αφρατέψει ρίχνοντας σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος. Εάν είναι πολύ σφιχτή ρίχνουμε ακόμη λίγη κρέμα. Τοποθετούμε στο ψυγείο έως ότου γεμίσουμε τα μακαρόνς μας.

Γέμιση Μους σοκολάτας γάλακτος

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και αφήνουμε κατά μέρος να κρυώσει λίγο. Προσθέτουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε συνεχώς μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ και τη χτυπάμε να αφρατέψει ρίχνοντας σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος. Ελέγχουμε τη σύσταση δεν τη θέλουμε πολύ ρευστή για να στέκεται στα μακαρόνς και να μην χύνεται.

πηγή:tastyday.gr