Μαγκαζίνο Ανδριάνα Ζαρακέλη
Οι πιο νόστιμοι κουραμπιέδες των εορτών
igcturted05gk2aw4hcz
Γεύσεις

Οι πιο νόστιμοι κουραμπιέδες των εορτών

Η απόλαυση των γιορτών στο πιάτο σας

Υλικά

500 γραμμ. αμύγδαλο, ωμό, αξεφλούδιστο, το οποίο ψιλοκόβω στο μούλτι.( Η Ελένη το έσπαγε στο γουδί)
500 γραμμ. βούτυρο γάλακτος λοιωμένο
1 κρόκος αυγού
1 κουταλιά της σούπας άχνη ζάχαρη
880 γραμμ. αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας κανέλλα σκόνη
6-7 γαρύφαλα κοπανισμένα
1/2 φλυτζανάκι του καφέ καθαρό οινόπνευμα

Εκτέλεση

Ρίχνουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε αργά μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές. Αφήνουμε το μείγμα να “σταθεί” στο ψυγείο μισή με μία ώρα τυλιγμένο σε μεμβράνη. Στη συνέχεια πλάθουμε τους κουραμπιέδες στο αγαπημένο μας σχήμα και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 ºC, (ανάλογα με το φούρνο) για περίπου 20'.

Μόλις τους βγάλουμε από το φούρνο, ενώ είναι πολύ ζεστοί ακόμα τους πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Τους αφήνουμε στο ταψί μέχρι να κρυώσουν εντελώς γιατί είναι πολύ εύθραυστοι και θρίβονται. Εγώ τους αφήνω μια νύχτα. Το πρωί ανακαλύπτω κάποιους να λείπουν από νυχτερινούς επισκέπτες, αλλά κι αυτό είναι μέρος της ιεροτελεστίας.

Πηγή άρθρου: tastyday.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα