Λαχταριστή πλεξούδα σοκολάτα–μπανάνα
lfskvskzhcnjqyoxbnnp
Γεύσεις

Λαχταριστή πλεξούδα σοκολάτα–μπανάνα

Πλεξούδα σφολιάτας γεμιστή με σοκολάτα και μπανάνα

Υλικά

Φύλλο σφολιάτας 1 κομμένο στα δύο κάθετα
Μπανάνες 3 κομμένες σε ροδέλες
Ζάχαρη 2 κουταλιές σούπας
Πραλίνα φουντουκιού
Βούτυρο 25 γρ
Αυγό 1 μόνο τον κρόκο

Οδηγίες

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο , προσθέτουμε τις μπανάνες κομμένες σε ροδέλες,τις σοτάρουμε ελαφρώς και προσθέτουμε την ζάχαρη από πάνω. Ανακατεύουμε προσεκτικά μέχρι να καραμελώσουν κι αφήνουμε να κρυώσουν. Κόβουμε στα δύο κάθετα το φύλλο σφολιάτας, χαράζουμε τα πλαϊνά της και από τις δύο μεριές (βλ φωτ. υλικό), στο κέντρο βάζουμε την πραλίνα φουντουκιού, που την είχαμε στο ψυγείο να σφίξει ελαφρώς, από πάνω τοποθετούμε μπανάνες και πλέκουμε την σφολιάτα μας. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με το άλλο φύλλο. Χτυπάμε κι αραιώνουμε με λίγο λάδι τον κρόκο αυγού κι αλείφουμε τις πλεξούδες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 15 – 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, κόβουμε σε κομμάτια κι απολαμβάνουμε.

πηγή:chefoulis.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα