Συστατικά
  • 1 λίτρο κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένο
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 450 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
  • 170 γρ. κουβερτούρα πραλίνα, λιωμένη και κρυωμένη ελαφρά
  • 100 γρ. καρυδόψιχα
Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα στη δυνατή ταχύτητα την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει η κρέμα και να γίνει σαντιγί.
  • Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε σε 3 δόσεις το ζαχαρούχο γάλα ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις.
  • Απλώνουμε μπισκότα σε ένα ταψί 20x30 εκ. καλύπτοντας τον πάτο του. Απλώνουμε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας τη μισή κουβερτούρα πάνω από τα μπισκότα και καλύπτουμε με τη μισή σαντιγί. Απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί με ένα κουτάλι.
  • Καλύπτουμε με μπισκότα, από πάνω την υπόλοιπη κουβερτούρα και τέλος καλύπτουμε με την υπόλοιπη σαντιγί.
  • Μεταφέρουμε το ταψί στο ψυγείο και αφήνουμε για 4 ώρες τουλάχιστον μέχρι να σφίξει.
  • Το υπόλοιπο μπισκότο το χτυπάμε στο μούλτι με την καρυδόψιχα να διαλυθούν αλλά να μη γίνουν σκόνη.
  • Πασπαλίζουμε πάνω από το γλυκό και σερβίρουμε.

πηγή: akispetretzikis