Υλικά

16 µεγάλες σαρδέλες, καθαρισµένες από λέπια και εντόσθια
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
5 κουτ. σούπας χυµός λεµονιού
1/2 λεµόνι, κοµµένο σε λεπτές µισές φέτες
χοντρές φέτες λεµονιού

Διαδικασία

Πλένουµε καλά τις σαρδέλες και τις στεγνώνουµε µε απορροφητικό χαρτί. Αναµειγνύουµε το λάδι µε τον χυµό λεµονιού και αλατοπιπερώνουµε γενναία. Αλείφουµε µέσα-έξω κάθε ψάρι µε το λάδι και βάζουµε µερικές λεπτές φέτες λεµονιού στην κοιλιά τους.