Υλικά

1 κιλό βραστόψαρα (μεγάλα)
1 κιλό φρέσκο βακαλάο
1 γλυκοπατάτα
2 κολοκυθάκια
4 καρότα
1 μικρή σελινόριζα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ( μόνο το άσπρο μέρος)
1 φινόκιο
1 κλωναράκι σέλερυ
6-7 μικρά ντοματίνια
1 χούφτα περίπου φύλλα σέλινου
2-3 κλωναράκια μαντζουράνας
1 κουτ. της σκούπας άνηθος
2 λεμόνια το χυμό τους
Αλάτι, φρεσκοκομμένο πιπέρι
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα ψάρια μας και αφαιρούμε πολύ προσεχτικά όλο τον αφρό που δημιουργείται. Θα τα βράζουμε ίσα ίσα να τα δούμε να αρχίσουν να «διαλύονται», δηλαδή 15 με 20 λεπτά, ανάλογα πόσο δυνατά έχουμε την ένταση της εστίας μας. Τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα μας και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν για να τα καθαρίσουμε στη συνέχεια από τα κόκκαλα τους με μεγάλη προσοχή.

Το ζωμό που έχουμε δημιουργήσει τον φιλτράρουμε 2 φορές από ψιλή σίτα για να μην μείνουν κόκκαλα στη σούπα μας.
Μεταφέρουμε το ζωμό σε μια καθαρή κατσαρόλα και ρίχνουμε όλα τα λαχανικά που έχουμε ψιλοκομμένα και τα βράζουμε για μισή ωρίτσα περίπου σε μέτρια φωτιά.

Αλατοπιπερώνουμε καλά από την αρχή του βρασμού ρίχνουμε 4 με 5 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και μετά από μισή ωρίτσα ελέγχουμε αν έχουν όλα τα λαχανικά μας βράσει και παίρνουμε κάποια από τα κομμάτια της γλυκοπατάτας και τα λιώνουμε σε ένα πιάτο, έτσι βοηθάμε να χυλώσει καλύτερα η σούπα μας.

Εν τω μεταξύ έχουμε καθαρίσει τα ψάρια μας και τα ρίχνουμε και εκείνα μέσα στη σούπα μαζί με τα αρωματικά μας.


Τα βράζουμε 5 λεπτά ακόμα περίπου, ελέγχουμε το αλατοπίπερο της σούπας και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Βράζει 1 με 2 λεπτά και είναι έτοιμη!
Καλή όρεξη!

Πηγή: tastyday.gr