Συστατικά

1 1/2 φλ. αλεύρι
1/2 φλ. καλαμποκάλευρο
2 κ. γλυκού baking powder
1 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
1/2 κ. γλυκού baking soda
1/2 κ. γλυκού αλάτι
1 1/4 φλ. γάλα αριάνι
2 μεγάλα αυγά
7 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο
1 φλ. τριμμένο cheddar
230 gr καπνιστό ζαμπόν σε κύβους
3 κ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λάδωσε καλά μια φόρμα για 12 muffin και μοίρασε χάρτινες θήκες για muffin.

Ανακάτεψε σε ένα μεγάλο μπολ τα δύο αλεύρια με το baking powder, τη baking soda, τη σκόνη σκόρδου και το αλάτι.

Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε το αριάνι με τα αυγά και πέντε κουταλιές λιωμένο βούτυρο.

Ρίξε το υγρό μείγμα στο μπολ με τα αλεύρια και ανακάτεψε καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Πρόσθεσε το τριμμένο cheddar, το ζαμπόν εκτός από μισό φλιτζάνι και δύο κουταλιές σχοινόπρασο.

Μοίρασε τη ζύμη στις θήκες για muffin, ώστε να γεμίσουν περίπου τα 3/4 της καθεμίας και από πάνω πασπάλισέ τα με το υπόλοιπο ζαμπόν, το σχοινόπρασο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πάνω από το κάθε muffin ράντισε μισό κουταλάκι λιωμένο βούτυρο και ψήσε για 20 με 25 λεπτά. Άφησέ τα να κρυώσουν για πέντε λεπτά και έπειτα μετάφερέ τα σε μία σχάρα και άφησέ τα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.