Συστατικά:

4 χοιρινά φιλέτα κομμένα σε φέτες

1 kg λάχανο κομμένο σε φέτες

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

300γρ. ντομάτες ολόκληρες σε βάζο

3 κόκκους μπαχάρι

1 κανέλλα ξύλο ολόκληρη

100γρ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο

200γρ. νερό, αλάτι, πιπέρι μαύρο τριμμένο, 100γρ. oίνος λευκός

Οδηγίες:

Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάλτε το ελαιόλαδο να κάψει και ρίξτε το ξερό κρεμμύδι να σοταριστεί.

Έπειτα προσθέστε το λάχανο και αφήστε να μαραθούν σιγά-σιγά σε μέτρια φωτιά.

Ρίξτε την ντομάτα και τα μπαχαρικά. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε και το νερό. Αφήστε το φαγητό να μαγειρευτεί με κλειστό το καπάκι για 30’ λεπτά περίπου.

Όταν είναι έτοιμο το λάχανο, ρίξτε το αλάτι και το πιπέρι.

Σε ένα πλατύ και βαθύ τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο να κάψει καλά και προσθέστε τα κομμάτια του χοιρινού. Σοτάρετε καλά και από τις δύο πλευρές και στο τέλος σβήστε με κρασί. Αλατοπιπερώστε.

Βγάλτε το χοιρινό φιλέτο και σερβίρετέ το πάνω από το λάχανο σε βαθύ πιάτο.