ΥΛΙΚΑ

1 κιλό μοσχαράκι
5 μελιτζάνες
Ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1-2 σκελίδες σκόρδο
3 ντομάτες
1 κ. γλυκού πελτέ
1 κ. γλυκού καστανή ζάχαρη
1/2 κ. γλυκού κύμινο
1/2 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφαιρούμε ένα μέρος από τη φλούδα της μελιτζάνας σταυρωτά. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες πάχους 1-1/2 δάχτυλο περίπου. Αν θέλετε μπορείτε να τις βάλετε σε νερό για να «ξεπικρίσουν» όπως λένε.

Αφήστε τες για μισή ώρα και μετά στραγγίξτε τες καλά να φύγει το νερό. Εγώ για να είμαι ειλικρινής, αυτό δεν το κάνω και δεν μου έχει τύχει ποτέ πικρή μελιτζάνα.

Βάζουμε περίπου ένα δάχτυλο ελαιόλαδο στο τηγάνι και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Αν στην πορεία το λάδι λιγοστέψει αρκετά επειδή το ρουφάνε οι μελιτζάνες, προσθέτουμε σταδιακά λίγο ακόμα. Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το λάδι.

Όταν τελειώσουμε με τις μελιτζάνες, σωτάρουμε και τα κομμάτια του κρέατος στα γρήγορα και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ένα καφέ χρωματάκι και να μην είναι πια κόκκινο. Όταν το βγάλουμε, το βάζουμε σε μια κατσαρόλα ή στη χύτρα.