Υλικά για πασχαλινά κουλουράκια

Για την ζύμη
  • 700 γρ αλεύρι μαλακό
  • 270 γρ ζάχαρη άχνη
  • 3 μέτρια αυγά
  • 250 γρ βούτυρο αγελάδος (λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 50 γρ Φυσικός Χυμός πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 γρ μαστίχα (5 δάκρυα)
  • 1/2 κτγ μαχλέπι
  • 2 βανιλίνες
  • 1/4 κτγ κάρδαμο (κακουλέ)
  • 1/4 κτγ μαγειρική σόδα
  • 1,5 κτγ μπέικεν πάουντερ
Για άλειμμα
  • 1 μέτριο αυγό

Συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια

  • Σε ένα πολυκόφτη θρυμματίζουμε την μαστίχα, το κακουλέ, το μαχλέπι, τις βανιλίνες, το μπέικεν ,την μαγειρική σόδα μαζί με 100 γρ ζάχαρη άχνη.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μείγμα μυρωδικών μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη, τα αυγά, το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
  • Λιώνουμε το βούτυρο αγελάδος και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Προσθέτουμε στο μείγμα το βούτυρο αγελάδος, τον φυσικό χυμό πορτοκάλι και ανακατεύουμε το μείγμα.
  • Προσθέτουμε σε δόσεις το μαλακό αλεύρι και ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να έχουμε μια μαλακή εύπλαστη ζύμη.
  • Μετράμε 30 γρ το κάθε κομμάτι και το δίνουμε το σχήμα που επιθυμούμε.
  • Χτυπάμε 1 μέτριο αυγό και αλείφουμε το κάθε κουλουράκι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 190-200 c για 20-25 λεπτά.