Υλικά για πανακότα με γλυκό βύσσινο

  • 3 φύλλα ζελατίνης
  • 200 γρ. (1 κούπα) γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 70 γρ. (1/3 κούπας) ζάχαρη
  • 1 κάψουλα βανιλίνη
  • 300 γρ. (1½ κούπα) κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • γλυκό βύσσινο για το σερβίρισμα

Συνταγή για πανακότα με γλυκό βύσσινο

  • Για την πανακότα βάζουμε σε ένα μπολ τα φύλλα ζελατίνης μαζί με πολύ κρύο νερό και τα αφήνουμε για μερικά λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να βράσει σε μέτρια φωτιά.
  • Μόλις αρχίσει να βράζει, το αποσύρουμε.
  • Στύβουμε τις ζελατίνες ώστε να στραγγίσουν από τα νερά και τις ρίχνουμε στο καυτό γάλα.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανιλίνη και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.
  • Μοιράζουμε το μείγμα σε μικρά μπολάκια ή μεταλλικά φορμάκια ή ποτηράκια και αφήνουμε στο ψυγείο για 5 ώρες, ώστε να σφίξει η κρέμα.
  • Αν χρησιμοποιήσαμε φορμάκια και θέλουμε να ξεφορμάρουμε το γλυκό, τα βυθίζουμε σε ζεστό νερό για μερικά λεπτά, χωρίς να βρέξουμε την επιφάνεια, και τα αναποδογυρίζουμε σε πιατάκια.
  • Σερβίρουμε την πανακότα με γλυκό βύσσινο.