Υλικά για κουνουπίδι με πατάτες

  • 1 μεγάλο κουνουπίδι, 1 ½ κιλό περίπου
  • 2 μεγάλες πατάτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 1 κουταλιά ντοματοπελτέ
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 2 φλ. ζεστό νερό
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
  • 1 φυλλο δάφνης
  • σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Συνταγή για κουνουπίδι με πατάτες

  • Ξεπλένετε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε λεπτές οριζόντιες φέτες.
  • Ξεπλένετε το κουνουπίδι και το ξεχωρίζετε σε μπουκετάκια.
  • Ακολούθως, ρίχνετε μπόλικο λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζετε τις πατάτες και στη συνέχεια το κουνουπίδι.
  • Παράλληλα, σε άλλο κατσαρολάκι βάζετε λίγο λάδι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι.
  • Μετά ρίχνετε τις ντομάτες, τον ντοματοπελτέ και τη ζάχαρη.
  • Αφήνετε τη σάλτσα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 7-8 λεπτά.
  • Σε μία κατσαρόλα βάζετε τις πατάτες και τις πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι.
  • Από πάνω βάζετε το κουνουπίδι, το οποίο επίσης αλατοπιπερώνετε. Στη συνέχεια, ρίχνετε τη σάλτσα ντομάτας και 2 φλιτζάνια νερό.
  • Σκεπάζετε την κατσαρόλα αφήνοντας μια μικρή χαραμάδα και ψήνετε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Αν δεν νηστεύετε σερβίρετε με γιαούρτι.