Υλικά για σελινόριζα γιαχνί με πράσα

  • 2 μέτριες σελινόριζες
  • 4 πράσα
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 ποτήρι νερού πολτός ντομάτας ή 1 κουτ. σούπας πελτές διαλυμένος σε 1 ποτήρι νερό
  • τα φύλλα και τα τρυφερά κοτσάνια από 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας σταφίδες ξανθές
  • αλάτι και πιπέρι

Συνταγή για σελινόριζα γιαχνί με πράσα

  • Καθαρίζουμε τις σελινόριζες και τις κόβουμε κυδωνάτες.
  • Αν υπάρχει μαλακή ψίχα, την αφαιρούμε.
  • Κόβουμε χοντρές ροδέλες τα πράσα.
  • Στην κατσαρόλα βάζουμε το μισό λάδι και τσιγαρίζουμε για λίγο το ξερό κρεμμύδι.
  • Όταν μαραθεί, ρίχνουμε την ντομάτα και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
  • Τότε βάζουμε τις σελινόριζες, τα πράσα, τα χλωρά κρεμμυδάκια και το υπόλοιπο λάδι μαζί με λίγο βραστό νερό μόλις να σκεπάζει τα υλικά.
  • Αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
  • Όταν αρχίσουν να μαλακώνουν τα πράσα και οι σελινόριζες, προσθέτουμε το μαϊντανό και τις σταφίδες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του.