Υλικά για νηστίσιμο μωσαϊκό με μπανάνα

  • 4 μεγάλες ώριμες μπανάνες
  • 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας κακάο χωρίς ζάχαρη
  • Περίπου μισό πακέτο (125-150γρ.) μπισκότα τύπου “digestive” (κατά προτίμηση με χαμηλά λιπαρά χωρίς ζάχαρη)
  • 1/2 φλυτζάνι καρύδια ή αμύγδαλά ωμά και ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας σταφίδες ή άλλο ξηρό φρούτο

Συνταγή για νηστίσιμο μωσαϊκό με μπανάνα

  • Πολτοποιούμε στο multi ή στο ραβδομπλέντερ τις μπανάνες μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα
  • Προσθέτουμε το κακάο και συνεχίζουμε το κτύπημα μέχρι να ανακατευθεί πολύ καλά και να έχουμε μια βελούδινη κρέμα σοκολάτας
  • Αδειάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε τα μπισκότα σπάζοντας τα με τα χέρια σε ακανόνιστα κομμάτια και τρίμματα
  • Ανακατεύουμε με το κουτάλι και προσθέτουμε και τους ξηρούς καρπούς. Το μείγμα θα πρέπει να είναι αφράτο και λίγο πιο «νερουλό» από τον κλασσικό κορμό. Δεν χρειάζεται πλάσιμο με τα χέρια
  • Βάζουμε ένα κομμάτι λαδόκολλά πάνω σε αλουμινόχαρτο και αδειάζουμε πάνω στην λαδόκολλά το μίγμα μας σε σχήμα «κορμού» και τυλίγουμε στερεώνοντας το με το αλουμινόχαρτο
  • Το βάζουμε στην κατάψυξη για 8-10 ώρες, ή καλύτερα για όλο το βράδυ.
  • Κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε αμέσως