Υλικά για τη μακαρονάδα της Σαρακοστής

  • 1/2 κιλό σπαγγέτι
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 400γρ. καθαρισμένες και ψιλοκομμένες φρέσκες τομάτες
  • 1 φλ. κρεμμύδι κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • 2 φύλλα βασιλικό
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 4 κ.σ. τριμμένο κεφαλοτύρι

Συνταγή για τη μακαρονάδα της Σαρακοστής

  • Λαχταριστή συνταγή για μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας και σκόρδο
  • Βράζεις τα ζυμαρικά δύο λεπτά λιγότερο απ’ ότι αναγράφει η συσκευασία
  • Τα αφαιρείς και τα αφήνεις να στραγγίσουν στο σουρωτήρι
  • Ρίχνεις στην κατσαρόλα το βούτυρο, περιμένεις να λιώσεις και προσθέτεις τα ζυμαρικά.
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Σε μια δεύτερη κατσαρόλα ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και προσθέτεις το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Περιμένεις να πάρουν χρώμα και σβήνεις με κρασί.
  • Προσθέτεις λίγο νερό και τις ντομάτες.
  • Ρίχνεις αλάτι, πιπέρι, την κανέλα, τον το μαϊντανό και το φύλλο της δάφνης.
  • Μόλις η σάλτσα πάρει την πρώτη βράση χαμηλώνεις τη θερμοκρασία και την αφήνεις για 1 περίπου ώρα.
  • 2 λεπτά πριν τη σβήσεις προσθέτεις τα μακαρόνια και ανακατεύεις καλά.
  • Σερβίρεις πασπαλίζοντας με το τριμμένο τυρί και στολίζεις με τον βασιλικό.