Υλικά για νηστίσιμο προφιτερόλ

  • 1 λίτρο βραστό νερό
  • 100 γρ. (1 κούπα) κακάο
  • 80 γρ. (3/4 της κούπας) κορν φλάουρ
  • 400 γρ. (2 κούπες) ζάχαρη
  • 1 κάψουλα βανιλίνης
  • 4-6 κομμάτια από νηστίσιμο κέικ* ή 4-6 νηστίσιμα μπισκότα
  • φιστίκι Αιγίνης για γαρνίρισμα

Συνταγή για νηστίσιμο προφιτερόλ

  • Για το νηστίσιμο προφιτερόλ, σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το κακάο, το κορν φλάουρ και το βραστό νερό.
  • Τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να βράσει και να δέσει το μείγμα.
  • Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά και αποσύρουμε.
  • Θα έχει γίνει μια πηχτή σοκολατένια σάλτσα.
  • Αδειάζουμε τη σάλτσα σοκολάτας σε μια κανάτα ή σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη (να ακουμπάει στην επιφάνεια της σάλτσας, για να μην κάνει πέτσα) και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει εντελώς (τουλάχιστον 3 ώρες).
  • Πριν τη χρησιμοποιήσουμε, θα την ανακατέψουμε ξανά με το σύρμα.
  • Τεμαχίζουμε σε κομμάτια το κέικ ή τα μπισκότα, τα μοιράζουμε σε 4-6 μπολάκια, περιχύνουμε με τη σοκολατένια σάλτσα και γαρνίρουμε με φιστίκι Αιγίνης.