Υλικά για σπιτικό μαντολάτο

  • 150γρ. ανάλατα φιστίκια, καθαρισμένα
  • 250γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 150γρ. μέλι
  • 2 κουτ. σούπας γλυκόζη
  • 2 ασπράδια
  • 1 λεμόνι, το ξύσμα
  • 7 κουτ. σούπας θυμάρι, ξερό

Συνταγή για σπιτικό μαντολάτο

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100 βαθμούς Κελσίου.
  • Απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα τα φιστίκια.
  • Βάζουμε στο φούρνο 6-8 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να βγάλουν τα αρώματά τους.
  • Toποθετούμε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε 100 ml νερό, την κρυσταλλική ζάχαρη, το μέλι και τη γλυκόζη και αφήνουμε να σιγοβράσουν ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Παράλληλα, χτυπάμε στο μίξερ σε υψηλή ταχύτητα 2 ασπράδια σε μαρέγκα μέχρι να δημιουργηθούν κορυφές.
  • Κατεβάζουμε το σιρόπι από τη φωτιά και το προσθέτουμε σιγά-σιγά στη μαρέγκα, χτυπώντας συνέχεια σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να «δέσει» το μίγμα. Προσθέτουμε τα φιστίκια, το ξύσμα λεμονιού και το θυμάρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Παίρνουμε ένα τετράγωνο ταψί μήκους 23 εκ., τοποθετούμε μια λαδόκολλα και επάνω ρίχνουμε μια στρώση από το μίγμα. Απλώνουμε καλά με μια σπάτουλα.
  • Αφήνουμε μια νύχτα να σταθεροποιηθεί.
  • Την επόμενη ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε κομμάτια.
  • Μπορεί να διατηρηθεί σε αεροστεγές κουτί μέχρι μια εβδομάδα.