Υλικά για πρωτοχρονιάτικα σοκολατάκια

  • Ινδοκαρυδο 120 γραμμάρια
  • Κουβερτουρα 200 γραμμάρια 54% κακάο

Συνταγή για πρωτοχρονιάτικα σοκολατάκια

  • Παίρνουμε την κουβερτούρα και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  • Την λιώνουμε είτε σε φούρνο μικροκυμάτων είτε σε μπεν μαρί, σε χαμηλή θερμοκρασία για να μην μας καεί η σοκολάτα
  • Αφού λιώσει η σοκολάτα, ανακατεύουμε καλά για να λιώσει τελείως και ρίχνουμε μέσα το ινδοκάρυδο. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και η καρύδα, να απορροφήσει όλη την σοκολάτα. Παίρνουμε μία λαδόκολλα και την στρώνουμε στον πάγκο εργασίας.
  • Με ένα κουτάλι παγωτού παίρνουμε το μείγμα λίγο λίγο και το φτιάχνουμε σαν τρουφάκια που τα τοποθετούμε πάνω στην λαδόκολλα.
  • Τα βάζουμε στη συντήρηση του ψυγείου για τουλάχιστον 1 ώρα, έτσι ώστε να παγώσει και να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Έτοιμα.