Υλικά για κεφτεδάκια από φακές

  • 250 γρ. φακές βρασμένες (τις μεγάλες)
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 200 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. φρυγανιά
  • 1 χούφτα δυόσμο φρέσκο
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • Στη μύτη του κουταλιού ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Μπαχαρικά της αρεσκείας μας
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Συνταγή για κεφτεδάκια από φακές

  • Βράζω της φακές περίπου 15-20 λεπτά και έπειτα σουρώνω.
  • Αφήνω να κρυώσει λίγο για να μπορώ να το χειριστώ με το χέρι.
  • Μεταφέρω σε ένα μπολ και στο πολυκόφτη χτυπάω το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη πιπεριά και το δυόσμο να γίνουν ψιλοκομμένα.
  • Προσθέτω και τα υπόλοιπα υλικά μου στις φακές.
  • Αν είναι πολύ κολλώδεις προσθέτω λίγο ακόμη αλεύρι (αντικαθίσταται και με αλεσμένη βρώμη).
  • Πλάθω τα κεφτεδάκια και τηγανίζω σε λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα, όχι πολύ ψηλή θερμοκρασία για να ψηθεί και μέσα.
  • Ή στην αεροφριτέζα με λίγο λάδι γίνονται εξίσου αφράτα.
  • Συνοδεύω με σάλτσα και ρύζι ή σε αραβική με γιαούρτι (προαιρετικά)