Υλικά για νηστίσιμο γλυκό ψυγείου με σοκολάτα

Για την βάση
  • 750 γρ digestive
  • 2 κτσ μαρμελάδα φράουλα
  • 250 γρ νερό
Για την κρέμα σοκολάτας
  • 1200 γρ νερό
  • 120 γρ κορν φλάουρ
  • 80 γρ κακάο σκόνη
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 2 βανιλίνες
  • 200 γρ κουβερτούρα
Για το στόλισμα
  • 400 γρ vegan bitter πραλίνα φουντουκιού με σοκολάτα
  • Ταψί 25χ30 εκ.

Συνταγή για νηστίσιμο γλυκό ψυγείου με σοκολάτα

  • Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε την μαρμελάδα φράουλα μαζί με το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά η μαρμελάδα.
  • Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα digestive και τα στρώνουμε σε ένα ταψί 25χ30 εκατοστά.
  • Κόβουμε με το μαχαίρι σε μικρά κομμάτια την κουβερτούρα.
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, το κακάο, το κορν φλάουρ, την ζάχαρη, τις βανιλίνες και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
  • Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε και την κουβερτούρα ανακατεύοντας πολύ καλά το μείγμα.
  • Ρίχνουμε την μισή ποσότητα της κρέμας πάνω από τα μπισκότα την στρώνουμε ομοιόμορφα και συνεχίζουμε με την επόμενη στρώση.
  • Προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα την στρώνουμε ομοιόμορφα και συνεχίζουμε με την 3η και τελευταία στρώση των μπισκότων.
  • Σε έναν φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί ζεσταίνουμε την νηστίσιμη bitter πραλίνα σοκολάτας(Για να γίνει ρευστή και να μπορέσουμε να την δουλέψουμε) και την ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα.
  • Στρώνουμε ομοιόμορφα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και το πιο νόστιμο και νηστίσιμο γλυκό ψυγείου σοκολάτας είναι έτοιμο να το απολαύσετε.