Υλικά για γαρίδες γιουβέτσι

  • Κρεμμυδι 1 ξερό
  • Κρασι Μισό ποτηράκι του κρασιού λευκό
  • Ντοματα 2 μεγάλες τριμμένες
  • Πελτές Ντομάτας 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Ζαχαρη Μισό κουταλάκι του γλυκού
  • Πιπεριά 1 κόκκινη
  • Αλατι Κατά βούληση
  • Πιπέρι Κατά βούληση
  • Γαρίδες Μισό κιλό μεγάλες
  • Κριθαράκι 2 κούπες περίπου
Για το σερβίρισμα
  • Πιπέρι Λίγο φρεσκοτριμμένο
  • Μαιντανος 1 χούφτα ψιλοκομμένος

Συνταγή για γαρίδες γιουβέτσι

  • Αρχικά σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
  • Μόλις σοταριστεί σβήνουμε με το λευκό κρασί και περιμένουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Έπειτα προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτές ντομάτας, την ζάχαρη, την κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια το αλάτι και το πιπέρι.
  • Αφήνουμε το φαγητό να βράσει και ρίχνουμε τις γαρίδες, τις οποίες προηγουμένως τις έχουμε καθαρίσει από το εντεράκι τους και τις αφήνουμε να βράσουν για 6 λεπτά.
  • Τις βγάζουμε προσεκτικά και προσθέτουμε λίγο καυτό νερό.
  • Προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε και στο τέλος βάζουμε και πάλι τις γαρίδες.
  • Βράζουμε για 1 λεπτό και είναι έτοιμες.
  • Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.