Υλικά για νηστίσιμα μπισκότα με ταχίνι

  • 110 γρ. ταχίνι
  • 70 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 60 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 1 κ.τ.σ μέλι
  • 140 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 100 γρ. φουντούκια ή αμύγδαλα
  • 1 ½ κ.τ.γ μπέικιν πάουντερ
  • Ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
  • Σουσάμι για το γαρνίρισμα

Συνταγή για νηστίσιμα μπισκότα με ταχίνι

  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ταχίνι, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα με σύρμα χειρός.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, τα τριμμένα στο μούλτι φουντούκια, το μπέικιν και ενσωματώνουμε όλα τα υλικά με το χέρι για να φτιάξουμε τη ζύμη.
  • Πλάθουμε μπαλάκια στην παλάμη μας τα πιέζουμε λίγο ώστε να γίνουν πιο επίπεδα και ακουμπάμε τη μια τους πλευρά σε ένα πιατάκι που έχουμε βάλει το σουσάμι ώστε να κολλήσει το σουσάμι πάνω.
  • Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 165 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά περίπου.