Υλικά για νηστίσιμο μωσαϊκό σοκολάτας με ξηρούς καρπούς

  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, τεμαχισμένη σε μικρότερα κομμάτια
  • 200 γρ. ρόφημα αμυγδάλου
  • 80 γρ. φιστικοβούτυρο
  • 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γρ. ξηροί καρποί της επιλογής μας (φιστίκι, φιστίκι Αιγίνης, αμύγδαλο, φουντούκια, καρύδια)

Συνταγή για Νηστίσιμο μωσαϊκό σοκολάτας με ξηρούς καρπούς

  • Στήνουμε μπεν μαρί βάζοντας ένα πυρίμαχο μπολ πάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει.
  • Μέσα στο μπολ βάζουμε τη σοκολάτα μαζί με το ρόφημα αμυγδάλου.
  • Ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Μόλις ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
  • Αφήνουμε για 30 με 40 λεπτά το μείγμα στην άκρη, να κρυώσει για να πλάθετε πιο εύκολα.
  • Στη συνέχεια το μεταφέρουμε σε μια λαδόκολλα και του δίνουμε σχήμα κορμού.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και έπειτα σερβίρουμε.
  • Διατηρείται για έως και 10 μέρες.