Υλικά για λαγάνα με ελιές, κρεμμύδι και τομάτα

  • 500 γρ. Αλεύρι σκληρό
  • 250 γρ. Αλεύρι ολικής 
  • 250 γρ. μίγμα για Χωριάτικο Ψωμί 
  • 500 γρ. νερό χλιαρό
  • 100 ml ούζο
  • 30 γρ. φρέσκια μαγιά
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 50 γρ. ταχίνι
  • 100 γρ. ελιές ροδέλα
  • 1 μέτρια ντομάτα κομμένη σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο ροδέλες

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ
  • 50 γρ ελαιόλαδο
  • 30 γρ. σουσάμι

Συνταγή για λαγάνα με ελιές, κρεμμύδι και τομάτα

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε στο δυνατό μέχρι να ανακατευτούν όλα τα υλικά.
  • Προσθέτουμε τις μισές ελιές, σκεπάζουμε με μία πετσέτα τη ζύμη και περιμένουμε να διπλασιαστεί.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη σε 2 λαγάνες, αλείφουμε με ελαιόλαδο, βάζουμε από πάνω τις υπόλοιπες ελιές, την τομάτα και τα κρεμμυδιά, τις πασπαλίζουμε με σουσάμι και τις αφήνουμε να ξαναφουσκώσουν για περίπου 10 λεπτά ακόμα.
  • Αφού φουσκώσουν πιέζουμε με τα δάχτυλα και ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 180°C.