Υλικά για σιροπιαστή καρυδόπιτα με σοκολάτα

Για το σιρόπι
  • 450 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 450 ml νερό
  • Φλούδες από 1 λεμόνι
  • 1 ξύλο κανέλας
Υλικά για την καρυδόπιτα
  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 μεσαία αυγά
  • 150 ml γάλα πλήρες
  • 1 βανίλια
  • 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
  • 1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο
  • 150 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
  • 150 γρ. Κουβερτούρα κλασική
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • Μια συσκευασία Patisserie Cream για την επικάλυψη

Συνταγή για σιροπιαστή καρυδόπιτα με σοκολάτα

  • Στον κάδο του μίξερ με το φτερό χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μεσαία προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν καλά.
  • Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά που πριν έχουμε χτυπήσει συνεχίζοντας το ανακάτεμα στην ίδια ταχύτητα μέχρι να τα πάρει το μείγμα μας.
  • Αμέσως μετά, προσθέτουμε το αλεύρι, το ξύσμα, τη βανίλια, τα καρύδια, την κουβερτούρα που έχουμε χοντροκόψει και όλα τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε μεσαία ταχύτητα για μισό λεπτό.
  • Τέλος, όσο ανακατεύουμε προσθέτουμε σιγά σιγά και το γάλα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Αδειάζουμε σε ένα ταψάκι 25×35 περίπου εκατοστά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην μεσαία σχάρα στους 175-180 βαθμούς στον αέρα για 45-50 λεπτά.
  • Αφού ψηθεί η καρυδόπιτα και όσο είναι καυτή, περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι μας και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
  • Τέλος σε ένα μπεν μαρί τοποθετούμε το Patisserie Cream που πρώτα έχουμε αφαιρέσει το καπάκι και το αφήνουμε μέχρι να ρευστοποιηθεί.
  • Αμέσως μετά περιχύνουμε την καρυδόπιτα μας ομοιόμορφα παντού και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.