Υλικά για σιροπιαστή καρυδόπιτα με σιμιγδάλι

  • 4 ποτήρια νερό
  • 1 1/2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
  • 5 αυγά
  • 250 γραμμάρια τριμμένη καρυδόψυχα
  • 3 1/2 ποτήρια ζάχαρη
  • Φρέσκια φλούδα πορτοκαλιού
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2 κουταλάκια μπέικινγκ πάουντερ
  • 2 ποτήρια σιμιγδάλι ψιλό

Συνταγή για σιροπιαστή καρυδόπιτα με σιμιγδάλι

  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας 2 φλιτζάνια ζάχαρη σε 4 φλιτζάνια νερό.
  • Προσθέτουμε τη φλούδα πορτοκαλιού και την κανέλα και αφήνουμε το μείγμα να βράσει 15-20 λεπτά.
  • Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
  • Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο, το σιμιγδάλι, το αλεύρι, την καρυδόψιχα και το μπέικινγκ πάουντερ.
  • Αλείφουμε ένα μέτριο ταψί με λίγο Βιτάμ και απλώνουμε εκεί το μείγμα.
  • Το αφήνουμε να ψηθεί για 35-40 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 190°C.
  • Όταν η καρυδόπιτα βγει από το φούρνο, την περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι που έχουμε ετοιμάσει.