Συνταγή για βάφλες

  • 2 αυγά
  • 1-2 ώριμες μπανάνες
  • 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 4-5 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
  • Μισή κούπα φρέσκο γάλα

Συνταγή για βάφλες

  • Ανάψτε τη βαφλιέρα σας στο δυνατό γιατί θέλουμε να είναι καυτή όταν θα ρίξουμε το μείγμα.
  • Χωρίστε τους κρόκους των αυγών από τα ασπράδια και χτυπήστε τα ασπράδια μαρέγκα.
  • Σε ένα άλλο μπολ ρίξτε το ελαιόλαδο και τους κρόκους και χτυπήστε τα παρέα με το μίξερ μέχρι να “ασπρίσει” το μείγμα.
  • Προσθέστε στο μπολ το εκχύλισμα βανίλιας και τις μπανάνες αφού πρώτα τις πολτοποιήσετε πατώντας τες καλά με ένα πηρούνι.
  • Ανακατέψτε καλά και προσθέστε το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το μίξερ.
  • Προσθέστε το γάλα και ανακατέψτε καλά.
  • Τελευταία προσθέστε τη μαρέγκα από τα ασπράδια σας ανακατεύοντας πολύ αργά με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω το μείγμα σας με μια σπάτουλα.
  • Αυτό είναι πολύ σημαντικό αν θέλουμε οι βάφλες μας να γίνουν αφράτες κρατώντας μέσα όλες τις φυσαλίδες που έκανε το ασπράδι
  • Όταν ομογενοποιηθεί χρησιμοποιήστε μια κουτάλα για να ρίξετε μια δόση στη βαφλιέρα σας (όσο περίπου η μεγάλη κουτάλα της σούπας).
  • Αφήστε τη βάφλα να ψηθεί για περίπου πέντε λεπτά και σηκώστε το καπάκι να δείτε αν είναι έτοιμη.
  • Αν είναι χρυσαφί στο χρώμα σημαίνει ότι έχει ψηθεί και μπορείτε να τη βγάλετε και να συνεχίσετε με την επόμενη.
  • Τις έτοιμες βάφλες αφήστε τες μέχρι να σταματήσουν να αχνίζουν πάνω σε μια σχάρα προκειμένου να παραμείνουν τραγανές.
  • Αφού ψηθούν όλες προσθέστε τα αγαπημένα σας αλείματα όπως μέλι με κανέλα και κουάκερ, ταχίνι σοκολάτα, φυστικοβούτυρο με μαρμελάδα και ό,τι άλλο λαχταράτε και απολαύστε τες οικογενειακά με ένα ποτήρι ζεστό κακάο