Υλικά για μπανανόψωμο

  • 130 γραμμάρια βούτυρο
  • 180 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
  • 350 γραμμάρια λιωμένες, ώριμες μπανάνες
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουταλάκι αλεσμένη κανέλα
  • 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι μπέικινγκ πάουντερ
  • 3/4 του κουταλιού μαγειρική σόδα
  • 3 κουταλιές ζεστό γάλα

Συνταγή για μπανανόψωμο

  • Αλείφουμε με το βούτυρο μία μακρόστενη φόρμα κέικ.
  • Χτυπάμε το Βιτάμ με τη ζάχαρη, ώσπου να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε τις μπανάνες, τα αυγά, τη βανίλια, την κανέλα και μία πρέζα αλάτι και χτυπάμε το μείγμα καλά.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικινγκ πάουντερ και το προσθέτουμε στο μείγμα.
  • Αναμειγνύουμε τη σόδα με το γάλα και τα ρίχνουμε στο μείγμα.
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C για 50 λεπτά περίπου, ώσπου το ψωμί να κάνει κρούστα στην επιφάνεια και η μύτη του μαχαιριού να βγαίνει καθαρή.
  • Το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα, για να κρυώσει.
  • Το σερβίρουμε ζεστό ή κρύο, σκέτο ή φρυγανισμένο και αλειμμένο με βούτυρο, προσθέτοντας μικρά κομμάτια μπανάνας ή με την αγαπημένη μας μαρμελάδα.
  • Ιδανικό για ένα υγιεινό πρωινό ή κολατσιό.