Υλικά για μαρμελάδα πορτοκάλι

  • 5 -6 μεγάλα πορτοκάλια
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • Χυμός από ένα λεμόνι

Συνταγή για μαρμελάδα πορτοκάλι

  • Διαλέξτε ωραία, μεγάλα, σφιχτά, ζουμερά πορτοκάλια, βιολογικά.
  • Αφού τα πλύνετε πολύ καλά σκουπίστε τα και πάρτε το ξύσμα τους
  • Μετά καθαρίστε τα από την άσπρη σάρκα τους και περάστε τα από το μπλέντερ.
  • Σε βαθιά και πλατιά κατσαρόλα, ρίξτε μια στρώση από την πούλπα πορτοκαλιού που προέκυψε και μετά λίγη από τη ζάχαρη, μετά πάλι πούλπα και μετά ζάχαρη ώσπου να τελειώσουν τα υλικά
  • Ρίξτε μέσα και το ξύσμα των πορτοκαλιών, περιχύστε με το χυμό λεμονιού, ανακατέψτε και βάλτε την κατσαρόλα στο μάτι…
  • Αφήστε την μαρμελάδα να βράσει σε δυνατή φωτιά για 30 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς.
  • Κατά τη διάρκεια του βρασμού θα δείτε να εμφανίζεται στην επιφάνεια ένας κίτρινος αφρός. Μην τον αφαιρέσετε από την αρχή. Εκεί γύρω στο τέταρτο ο αφρός θα συγκεντρωθεί στις άκρες, οπότε μπορείτε να τον αφαιρέσετε με μεγαλύτερη ευκολία.
  • Στο εικοσάλεπτο βάλτε μια μικρή ποσότητα μαρμελάδας σε ένα πιατάκι και δοκιμάστε με το γνωστό τρόπο αν έχει πήξει.
  • Λίγο πριν την βγάλετε από την φωτιά ρίξτε μια-δυο βανίλιες.
  • Θα την φυλάξετε σε αποστειρωμένα βαζάκια.