Όταν ο οργανισμός μας αρχίζει να αποδυναμώνεται, η καλύτερη φροντίδα που μπορούμε να του προσφέρουμε είναι ένας φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού.

Στη χώρα μας υπάρχουν τρεις ποικιλίες και οι νομοί παραγωγής τους βρίσκονται κυρίως στην Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα και την Κρήτη. Αποτελούν το πιο διάσημο φυσικό φάρμακο κατά του κρυολογήματος και με τη βοήθειά τους μπορεί να αντιμετωπιστεί κάθε τάση για αδυναμία του οργανισμού.

Πότε τα βρίσκουμε
Όλο τον χρόνο υπάρχουν διάφορες ποικιλίες.

Θρεπτικά συστατικά
Βιταμίνη C
Βιταμίνη Α
Βιταμίνη Β1
Αμινοξέα
Φυλλικό οξύ
Κάλιο
Ασβέστιο
Σίδηρο
Ιώδιο
Φώσφορο
Φλαβονοειδή
Νάτριο
Χλώριο
Μας κάνουν καλό
Έχουν αντιφλεγμονώδη δράση
Έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες
Προστατεύουν τα κύτταρα από βλάβες
Μειώνουν την υψηλή πίεση του αίματος
Προστατεύουν την καρδιά
Ενισχύουν το ανοσοποιητικό
Βελτιώνουν τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος
Βελτιώνουν την υγεία του δέρματος
Δυναμώνουν τα κόκαλα και τα δόντια

Γρήγορα γεύματα με πορτοκάλια

  • Σε μια πράσινη σαλάτα μπορούμε να προσθέσουμε οποιαδήποτε ποικιλία πορτοκαλιού σε φέτες και να της δώσουμε έξτρα γεύση.
  • Κόβουμε πορτοκάλι, μήλο, αχλάδι και όποιο άλλο φρούτο θέλουμε σε κύβους και ετοιμάζουμε μια ωραία φρουτοσαλάτα. Ραίνουμε με λίγο μέλι, ξηρούς καρπούς και κανέλα και απολαμβάνουμε.
  • Μια-δύο φέτες πορτοκαλιού ή το ξύσμα του μπορούν να δώσουν εξαιρετικό άρωμα στα κέικ ή στα σοκολατένια μας γλυκά, καθώς και στα ψητά κρέατα, τα ψητά λαχανικά, τα ψάρια.