Υλικά για κουλουράκια πορτοκαλιού

  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι ηλιέλαιο ή σπορέλαιο
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 βανίλια
  • 1 κιλό περίπου αλεύρι κοσκινισμένο
  • 1-2 κρόκοι αυγού

Συνταγή για κουλουράκια πορτοκαλιού

  • Χτυπάμε με το σύρμα τη ζάχαρη με το λάδι, προσθέτουμε τη βανίλια και λίγο αλεύρι και ανακατεύουμε.
  • Έπειτα προσθέτουμε το μισό χυμό πορτοκαλιού και λίγο αλεύρι ακόμη.
  • Διαλύουμε τη σόδα στον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού με προσοχή πάνω από το σκεύος που χρησιμοποιούμε γιατί θ' αφρίσει και αν χυθεί θέλουμε να πέσει μέσα στο μείγμα μας.
  • Συνεχίζουμε να προσθέτουμε αλεύρι τόσο ώστε να μην κολλάει στα χέρια μας αλλά και να μην "σκάει" το μείγμα.
  • Βάζουμε σ' ένα ταψί λαδόκολλα και προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180οC.
  • Πλάθουμε τα κουλουράκια μας στο σχήμα που θέλουμε και αλείφουμε από πάνω με τον κρόκο αυγού.
  • Τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν λίγο για 15 με 20 λεπτά περίπου.