Υλικά για πένες με σάλτσα βότκας

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 1 κ.σ. Βούτυρο 
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 κρεμμύδια, λιωμένα
  • 1 φλ. βότκα
  • 1 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 900 γρ ντομάτα κονκασέ
  • χοντρό αλάτι
  • πιπέρι
  • 450 γρ. ζυμαρικά πένες
  • 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 20 φύλλα βασιλικού ή σπανάκι

Συνταγή για πένες με σάλτσα βότκας

  • Ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο, το σκόρδο και τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 3-5 λεπτά να γλυκάνουν.
  • Προσθέτουμε τη βότκα και αφήνουμε να πάρει μία βράση για 2-3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου, την ντομάτα και φέρνουμε τη σάλτσα σε βράση.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε.
  • Αλατοπιπερώνουμε.
  • Όσο σιγομαγειρεύεται η σάλτσα, βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν αλ ντέντε.
  • Προσθέτουμε στη σάλτσα μας την κρέμα γάλακτος και μόλις βράσει, την αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα βάζουμε ζεστά στη σάλτσα, μαζί με τα φύλλα βασιλικού ή σπανάκι.