Υλικά για τρουφάκια

  • Κουβερτούρα 250 γρ
  • Φυτικό βούτυρο 250 γρ
  • Γάλα ζαχαρούχο 390 γρ (1 μεγάλο κουτί)
  • Κονιάκ 1 σφηνάκι
  • Βανίλια 1 τεμ
  • Ινδική καρύδα 500 γρ περίπου ή αμυγδαλόψυχα
  • Τρούφα σοκολάτας 250 γρ γάλακτος
  • Στιγμιαίος καφές 1 κουταλάκι του γλυκού ή εσπρέσο

Συνταγή για τρουφάκια

  • Λιώνουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα, με την διαδικασία μπεν μαρί κι όταν λιώσουν προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα,το κονιάκ και την βανίλια.
  • Ανακατεύουμε και μόλις γίνει σαν κρέμα κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τον στιγμιαίο καφέ ή τον εσπρέσο.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά και γρήγορα να μη μας πιάσει κρούστα, προσθέτουμε την ινδική καρύδα ή την αμυγδαλόψιχα κι ανακατεύουμε.
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο (από την προηγούμενη νύχτα ή τουλάχιστον 12 ώρες να κρυώσει καλά).
  • Την άλλη μέρα ξεκινάμε να πλάθουμε τα τρουφάκια μας, κυλώντας τα μέσα σε μπολ όπου βάλαμε την τρούφα.
  • Τα βάζουμε σε χαρτάκια κι είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
  • Διατηρούνται στο ψυγείο.