Υλικά για φοκάτσια με δεντρολίβανο

  • 1 συσκευασία Μίγμα για Ζύμη Πίτσας
  • 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο
  • 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ανθός αλατιού ή χοντρό αλάτι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 280 ml (1 1/3 φλιτζ. τσαγιού) νερό

Συνταγή για φοκάτσια με δεντρολίβανο

  • Σε ένα μπολ προσθέτετε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το χλιαρό νερό και διαλύετε καλά τη μαγιά που περιέχεται στη συσκευασία Μίγμα για Ζύμη Πίτσας.
  • Προσθέτετε το δεύτερο φάκελο της συσκευασίας και ζυμώνετε καλά, έτσι ώστε η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική.
  • Ανοίγετε τη ζύμη με πλάστη, ώστε να γίνει λεπτή, πασπαλίζοντας με λίγο αλεύρι.
  • Βάζετε τη ζύμη σε μεγάλο, τετράγωνο, βουτυρωμένο ταψί και αλείφετε με το σκόρδο.
  • Πασπαλίζετε την επιφάνεια με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο και το αλάτι.
  • Αφήνετε τη ζύμη σε ζεστό μέρος (θερμοκρασίας περίπου 37 °C) για 15 λεπτά.
  • Ψήνετε στους 180 °C αέρα για 15 περίπου λεπτά.
  • Κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε.