Υλικά για μανιταρόσουπα

  • 1 συσκευασία μανιτάρια σε φέτες 450 γρ.
  • 4 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 2 πατάτες (150 γρ.) καθαρισμένες κομμένες σε κύβους
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 600 ml ζεστό νερό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι, πιπέρι

Συνταγή για μανιταρόσουπα

  • Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα τα μανιτάρια, το σέλερι, τις πατάτες και το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο.
  • Μόλις ροδίσουν καλά σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ζεστό νερό, το αλάτι, το πιπέρι και την παρμεζάνα.
  • Βράζουμε για 40΄σε χαμηλή φωτιά και στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και βράζουμε για 5΄ ακόμη.
  • Χτυπάμε τη σούπα στο μπλέντερ και την περνάμε από ψιλή σήτα.
  • Σερβίρουμε γαρνίροντας με φύλλα σέλερι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.