Υλικά για πατατόπιτα

  • 1 ½ kg καθαρισμένες πατάτες
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. γραβιέρα κομμένη σε κύβους
  • 2 κ.σ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κούπα του τσαγιού γάλα
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 6 χωριάτικα φύλλα

Συνταγή για πατατόπιτα

  • Σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν.
  • Τις σουρώνουμε και τις ξαναβάζουμε στην ίδια κατσαρόλα.
  • Στην κατσαρόλα με τις πατάτες, προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, τον δυόσμο, τα τυριά, τη γραβιέρα και το ελαιόλαδο.
  • Τα ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε (αν είναι σφιχτό, προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμη).
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
  • Σε ένα λαδωμένο ταψί, στρώνουμε τα 3 φύλλα, αφού τα λαδώσουμε.
  • Απλώνουμε τη γέμιση και φακελώνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
  • Χαράζουμε και κόβουμε την πίτα, βρέχουμε με λίγο νερό και πουδράρουμε με λίγο ψιλό σιμιγδάλι.
  • Ψήνουμε για 45-50 λεπτά.