Υλικά για μους σοκολάτας 

  • 200γρ. κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια
  • 350ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κουτ. σούπας λικέρ φουντούκι, ή ουίσκι ή μαύρο ρούμι ή λικέρ καφέ (προαιρετικά)

Συνταγή για μους σοκολάτας


  • Βάζετε τα κομματάκια της σοκολάτας σε ένα μπολ. Βάζετε και 150ml από την κρέμας γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση.
  • Μόλις η κρέμα βράσει, την κατεβάζετε από τη φωτιά και περιχύνετε με αυτή τη σοκολάτα στο μπολ, ανακατεύοντας καλά για να ομογενοποιηθούν τα δυο υλικά.
  • Χτυπάτε τα υπόλοιπα 200ml της κρέμας γάλακτος σε σαντιγί.
  • Ανακατεύετε τη σαντιγί με το μίγμα της σοκολάτας.
  • Προσθέτετε το ποτό της επιλογής σας και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι το μίγμα σας να γίνει ομοιογενές.
  • Σε αυτή τη φάση η μους είναι αραιή, οπότε θα τη μοιράσετε σε ποτηράκια και θα τη βάλετε στο ψυγείο για να πήξει.
  • Προσθέτετε τη γαρνιτούρα της επιλογής σας και σερβίρετε.