Υλικά για αυγόπιτα

Για 8 άτομα

  • 250 γραμ. βούτυρο
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 6-8 αυγά βραστά και ψιλοκομμένα
  • ½ κιλό φέτα χοντροτριμμένη
  • 1 ½ κουταλιά σούπας δυόσμο ξερό ή φρέσκο
  • 1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
  • 500 γραμμ. γάλα φρέσκο
  • 1 κουταλιά σούπας σουσάμι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Συνταγή για αυγόπιτα

  • Παίρνουμε ένα μέτριο ταψί και το αλείφουμε καλά με το βούτυρο.
  • Τοποθετούμε στη βάση του ταψιού ένα φύλλο σφολιάτας.
  • Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα βραστά αυγά, τον δυόσμο, τη φέτα και αλατοπιπερώνουμε.
  • Σε ένα σκεύος ρίχνουμε το γάλα μαζί με το βούτυρο και τα αφήνουμε να πάρουν μια ελαφριά βράση.
  • Εν συνεχεία, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε έως ότου γίνει μια παχύρρευστη και σφικτή κρέμα.
  • Κατόπιν ρίχνουμε την κρέμα από το σιμιγδάλι μέσα στα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Ρίχνουμε τη γέμιση στο ταψί, την απλώνουμε και κλείνουμε με το άλλο φύλλο της σφολιάτας.
  • Σφραγίζουμε προσεκτικά τις πλευρές της πίτας με ένα πιρούνι, πατώντας και τα δύο φύλλα της σφολιάτας ώστε να κολλήσουν.
  • Ρίχνουμε το σουσάμι σε όλη την επιφάνεια της πίτας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.