Υλικά για ψωμί μπίρας με φέτα  

  • 450 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 1 κουτάκι (330ml) μπύρα 
  • 150 γρ Φέτα, θρυμματισμένη σε χοντρά κομμάτια
  • 100 γρ λιαστή ντομάτα, καλά στραγγισμένη και σκουπισμένη από τα λάδια, χοντροκομμένη (ζυγίζουμε μετά την προετοιμασία)
  • 1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη ξερή

Συνταγή για ψωμί μπίρας με φέτα  

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170C στον αέρα (180C αντιστάσεις) και στρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψάκι (25 x 12 εκ.) με λαδόκολλα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι.
  • Προσθέτουμε τη μπίρα και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να μη φαίνεται το αλεύρι.
  • Προσθέτουμε την λιαστή ντομάτα και τη φέτα και ανακατεύουμε όσο απαλά μπορούμε για να μην διαλυθεί εντελώς η φέτα. Το μείγμα θα είναι αρκετά πηχτό.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψάκι, ισιώνουμε την επιφάνεια (με τα δάχτυλα είναι πιο εύκολο), και ψήνουμε για περίπου 50-55 λεπτά.
  • Μπήγουμε ένα ξυλάκι για σουβλάκι στο κέντρο και αν βγει στεγνό ή με λίγα στεγνά ψίχουλα το ψωμάκι μας είναι έτοιμο.
  • Το αφήνουμε στη φόρμα για 5 λεπτά, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε ζεστό ή το τοποθετούμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.