Υλικά για σουφλέ κρέμα πορτοκάλι


  • 100 γρ. βούτυρο + επιπλέον για άλειμμα
  • 1 φλ. + 2 κουταλιές ζάχαρη
  • 3 μεγάλα πορτοκάλια, το ξύσμα και το χυμό
  • 4 μεγάλα αβγά χωρισμένα
  • 1/3 φλ. αλεύρι
  • 1 2/3 φλ. γάλα
  • φέτες πορτοκαλιού
  • ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Συνταγή για σουφλέ κρέμα πορτοκάλι

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνετε ελαφρά 6 ατομικά σκεύη για σουφλέ (χωρητικότητας ¾ φλ.) ή ένα μεγάλο σκεύος.
  • Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει, προσθέτετε το ξύσμα και ύστερα, τμηματικά, το χυμό, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  • Συνεχίζετε το χτύπημα προσθέτοντας έναν- έναν τους κρόκους, ύστερα το αλεύρι και τέλος ανακατεύετε μέσα το γάλα.
  • Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα και ύστερα την ενσωματώνετε στο μίγμα των κρόκων, ανακατεύοντας απαλά, παίρνοντας μίγμα από κάτω και φέρνοντάς το προς τα πάνω.
  • Μοιράζετε το μίγμα στα ατομικά σκεύη (ή το απλώνετε στο μεγάλο σκεύος) και τα βάζετε σε ένα ταψί.
  • Ρίχνετε μέσα αρκετό ζεστό νερό που να φτάνει μέχρι τη μέση τους και ψήνετε τα ατομικά σουφλέ για 15-20 λεπτά (το μεγάλο για 45-50 λεπτά).
  • Τα σουφλέ πρέπει να φουσκώσουν, αλλά να μην πήξουν εντελώς, το κέντρο τους να είναι ελαφρά τρεμουλιαστό.
  • Τα κρυώνετε και τα κρατάτε στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρετε πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη και γαρνιρισμένα με φετάκια πορτοκαλιού.