Υλικά για κιουνεφέ

  • 180 gr. βούτυρο Κερκύρας
  • 350 gr. φύλλο για κανταϊφι
  • 250 gr. μοτσαρέλα φρέσκια
Για το σιρόπι
  • 300 gr. ζάχαρη
  • 250 ml. νερό
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • Φυστίκι ανάλατο για το πασπάλισμα

Συνταγή για κιουνεφέ

  • Λιώνουμε το βούτυρο Κερκύρας σε χαμηλή θερμοκρασία.
  • Τοποθετούμε την μισή ποσότητα από το φύλλο κανταϊφι σε ένα ταψί 22 εκατοστών περίπου.
  • Ραντίζουμε με την μισή ποσότητα του βουτύρου να βραχεί καλά όλο το φύλλο και πιέζουμε με το χέρι μας, ώστε να γίνει πιο συμπαγές.
  • Προσθέτουμε το τυρί κομμένο σε λεπτές φέτες και από επάνω καλύπτουμε με το υπόλοιπο φύλλο.
  • Ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο, πιέζουμε ξανά και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 185 C, μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά του για 5 λεπτά.
  • Μόλις βγάλουμε καυτό το κιουνεφέ το σιροπιάζουμε, πασπαλίζουμε με σπασμένο φυστίκι και σερβίρουμε αμέσως