Υλικά για τυροκροκέτες

  • 450 γρ. γραβιέρα ή όποιο τυρί προτιμάμε
  • 65 γρ. αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 50 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Συνταγή για τυροκροκέκετες

  • Σε μπολ ανακατεύουμε τη γραβιέρα με το αλεύρι και το αυγό.
  • Παίρνουμε 2 κ.σ. από το μείγμα και πλάθουμε σε μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού.
  • Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το κεφαλοτύρι και βουτάμε ένα-ένα τα μπαλάκια να παναριστούν καλά.
  • Τοποθετούμε τις τυροκροκέτες στο ψυγείο για 30 λεπτά ή στην κατάψυξη για 10 λεπτά, μέχρι να δέσουν.
  • Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Όταν κάψει χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά.
  • Τηγανίζουμε τις τυροκροκέτες σε δόσεις, χωρίς να γεμίσουμε το σκεύος, μέχρι να ροδίσουν καλά.
  • Μεταφέρουμε τις τυροκροκέτες σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί πριν τις σερβίρουμε.