Υλικά για σουφλέ πατάτας

  • 1 με 1½ κιλό πατάτες βρασμένες
  • 250γρ. φέτα
  • 200γρ. κεφαλοτύρι
  • 600γρ. τυρί γκούντα
  • 7 με 8 φέτες ζαμπόν
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κρέμες γάλακτος
  • 3 αυγά
  • Τριμμένη φρυγανιά
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη,
  • 2 με 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Συνταγή για σουφλέ πατάτας

  • Έχουμε βράσει τις πατάτες μας και τις έχουμε καθαρίσει.
  • Βουτυρώνουμε το πυρέξ και το πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά.
  • Ξεκινάμε να φτιάξουμε τη γέμιση βάζοντας τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και τα χτυπάμε, μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι.
  • Προσθέτουμε το ζαμπόν, το κεφαλοτύρι, τη φέτα, λίγο γκούντα, λίγο πιπέρι και ελάχιστη ρίγανη.
  • Τέλος, λιώνουμε σε ένα μπρίκι το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
  • Διαλύουμε ή κόβουμε ροδέλες τις βρασμένες πατάτες, που έχουμε και τις απλώνουμε στο πυρέξ.
  • Ρίχνουμε το μείγμα και το ανακατεύουμε, για να πάει παντού. (* Για όσους διαλύσουν τις πατάτες, είναι καλύτερα να τις ρίξετε μέσα στο μπολ με το μείγμα και μετά στο πυρέξ. Θα ανακατευτούν καλύτερα.)
  • Τέλος, απλώνουμε το γκούντα από πάνω και τοποθετούμε το πυρέξ στο φούρνο για 30 λεπτά.
  • Όταν το σουφλέ γίνει, το αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον 10 λεπτά και μετά το σερβίρουμε.