Υλικά για Χωριάτικη γαλατόπιτα

  • 6 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα
  • 6 αυγά
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο τ. Κερκύρας
  • 7 φύλλα κρούστας
  • 1 πρέζα βανίλια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό κανέλα
  • λίγο αλάτι
  • λίγο βούτυρο αγελάδος για επάλειψη

Συνταγή για Χωριάτικη γαλατόπιτα

  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα.
  • Όσο είναι κρύο προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε ώστε να διαλυθεί καλά.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Μόλις το μίγμα αρχίσει να πήζει, ρίχνουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο τ. Κερκύρας ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και όταν η κρέμα κρυώσει προσθέτουμε τα αυγά καλά χτυπημένα, τη βανίλια και ελάχιστο αλάτι ενώ παράλληλα συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
  • Αλείφουμε καλά ένα ταψί μεσαίου μεγέθους με βούτυρο και στρώνουμε τα φύλλα καλά (τα οποία έχουμε επίσης βουτυρώσει) ώστε να σκεπάσουν τον πάτο και τα τοιχώματα του ταψιού.
  • Ρίχνουμε την κρέμα και την ισιώνουμε με ένα πιρούνι.
  • Πασπαλίζουμε με την κανέλα και ψήνουμε για 1 ώρα στους 200ο C προσέχοντας να μην αρπάξει η κρέμα από πάνω.