Υλικά για σκαλτσούνια με μέλι και καρύδια

  • 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο 
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια τριμμένα
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού μέλι
  • 4 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 αυγό για το τελείωμα
  • ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
  • 1 λαδόκολλα

Συνταγή για σκαλτσούνια με μέλι και καρύδια 

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μέλι με τα καρύδια.
  • Στο μπλέντερ χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά για περίπου 10 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το μίγμα από το μπλέντερ, ανακατεύουμε και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη.
  • Ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο, το κόβουμε με κουπ-πατ ή ποτήρι σε στρογγυλά κομμάτια και γεμίζουμε με μια κουταλιά από το μίγμα.
  • Διπλώνουμε στη μέση το φύλλο σε σχήμα μισοφέγγαρου και το αλείφουμε με κρόκο αυγού που έχουμε αραιώσει σε νερό.
  • Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μίγμα.
  • Αλείφουμε μια λαδόκολλα με λίγο ελαιόλαδο, τη βάζουμε σε ταψί και τοποθετούμε επάνω τα σκαλτσούνια.
  • Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 25 με 30 λεπτά περίπου. Αν θέλουμε, όταν κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.