Υλικά για Δανέζικα χριστουγεννιάτικα μπισκότα

330 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ. βούτυρο αγελάδας κρύο, σε κυβάκια
200 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
2 κρόκοι αυγών
1 ασπράδι αυγού, χτυπημένο με ένα πιρούνι για το άλειμμα
3 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. σούπας κανέλα σε σκόνη
50 γρ. αμυγδαλόψιχα ψιλοκομμένα

Συνταγή για Δανέζικα χριστουγεννιάτικα μπισκότα

  • Ξεκινάμε τρίβοντας με τις ακρές των δαχτύλων μας ή σε έναν πολυκόφτη το αλεύρι με το βούτυρο έτσι ώστε να γίνει ένα μείγμα σαν ψίχουλα ή σαν τριμμένη παρμεζάνα (αν χρησιμοποιήσουμε έναν πολυκόφτη, πατάμε το κουμπί διακοπτόμενα).
  • Προσθέτουμε τα 200 γρ. ζάχαρη και τους κρόκους και ζυμώνουμε για λίγο, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
  • Την πλάθουμε σε μπαστούνι πάχους 5 εκ. Την τυλίγουμε σε λαδόκολλα και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή στην κατάψυξη για 1 ώρα.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
  • Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και κόβουμε το μπαστούνι σε λεπτές φέτες.
  • Τακτοποιούμε τα μπισκότα στο ταψί και τα αλείφουμε με το ασπράδι (το χτυπάμε πρώτα λίγο με ένα πιρούνι).
  • Ανακατεύουμε τις 3 κουτ. σούπας ζάχαρη με την κανέλα και τα αμύγδαλα και πασπαλίζουμε τα μπισκότα.
  • Ψήνουμε για 6-8 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα απαλό χρυσαφί χρώμα.
Πηγή: Γαστρονόμος