Υλικά για βασιλόπιτα με πορτοκάλι

260 ml χυμός πορτοκαλιού
250 γραμμάρια βούτυρο 
5 αυγά
400 γραμμάρια ζάχαρη
2 κουταλιές του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
1 κουταλιά του γλυκού μαχλέπι
2 κουταλιές του γλυκού μαστίχα σκόνη
500 γραμμάρια αλεύρι

Συνταγή για βασιλόπιτα με πορτοκάλι

  • Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν.
  • Αναμειγνύουμε το βούτυρο με τον χυμό πορτοκαλιού σε ένα άλλο μπολ.
  • Με μια σπάτουλα ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο μείγμα του βουτύρου και του χυμού πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικινγκ πάουντερ και το ρίχνουμε στο μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε τη μαστίχα και το μαχλέπι.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί 24 εκατοστών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 1 ώρα περίπου.