Υλικά για βασιλόπιτα με πορτοκάλι


  • 260 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 250 γραμμάρια βούτυρο
  • 5 αυγά
  • 400 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 κουταλιές του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 1 κουταλιά του γλυκού μαχλέπι
  • 2 κουταλιές του γλυκού μαστίχα σκόνη
  • 500 γραμμάρια αλεύρι

Συνταγή για βασιλόπιτα με πορτοκάλι

  • Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν.
  • Αναμειγνύουμε το βούτυεο με τον χυμό πορτοκαλιού σε ένα άλλο μπολ.
  • Με μια σπάτουλα ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο μείγμα του βουτύρου και του χυμού πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικινγκ πάουντερ και το ρίχνουμε στο μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε τη μαστίχα και το μαχλέπι.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί 24 εκατοστών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 1 ώρα περίπου.