Υλικά για Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου

Για 40 μπισκότα

100 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ ζάχαρη
1 αυγό
280 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βανίλια
½ κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι μπέικιν

Για το γλάσο

400 γρ ζάχαρη άχνη
3-4 κουταλιές νερό
Χρώμα ζαχαροπλαστικής

Συνταγή για Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου

  • Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το αλάτι, την βανίλια και το μπέικιν.
  • Ανακατεύουμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Ρίχνουμε το αλεύρι λίγο-λίγο, και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή ζύμη.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου.
  • Έτσι μπορούμε να δουλέψουμε την ζύμη πιο εύκολα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
  • Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους μισού εκατοστού περίπου.
  • Κόβουμε τη ζύμη με φορμίτσες σε διάφορα σχέδια και μεταφέρουμε τα μπισκοτάκια με προσοχή στο ταψί
  • που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.