Υλικά για γεμιστά κουλούρια σφολιάτας με τυριά

1 συσκευασία σφολιάτα
150γρ. φέτα τριμμένη
100γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
100γρ. μυζήθρα φρέσκια, τριμμένη
2 αβγά χτυπημένα
1 κουτ. σούπας άνηθο ή δυόσμο, ψιλοκομμένο
½ κουτ. γλυκού πιπέρι τριμμένο
1 κρόκο αβγού ανακατεμένο με 2 κουτ. σούπας νερό (για το άλειμμα)
σουσάμι για το τελείωμα

Συνταγή για γεμιστά κουλούρια σφολιάτας με τυριά

  • Ανακατεύετε τα τυριά και προσθέτετε τα χτυπημένα αβγά, τον άνηθο ή το δυόσμο και το πιπέρι.
  • Χωρίζετε το μίγμα σε δώδεκα μερίδες.
  • Ανοίγετε τα φύλλα σφολιάτας και κόβετε κάθε φύλλο κατά πλάτος σε έξι λωρίδες.
  • Απλώνετε μια μερίδα γέμισης στο κέντρο κάθε λωρίδας, αλείφετε τις άκρες της σφολιάτας με λίγο νερό και τυλίγετε τη λωρίδα σε ρολό.
  • Πατάτε τις άκρες για να κλείσουν και τις ενώνετε για να σχηματιστεί ένα στρογγυλό κουλούρι.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνου στους 180.